lördag 21 december 2013

21 december

Idag börjar julförberedelserna hemma hos mig. Det ska julstädas (inte inne i skåpen), pyntas och bakas. Knäcken är färdig, den gjorde vi för nån dag sedan, idag ska vi göra dajm. Limpdegen är på jäsning, tänkte idag tipsa er om ett supergott recept som jag har hittar på Lindas fina blogg! Receptet lyder (kopierat från hennes blogg, länken för er till ingångssidan på bloggen):





Jullimpa

Ingredienser:

75 g jäst
1½ l ljummet vatten
1 kkp (1½ dl) fint malt
½ burk sirap
3 kkp socker
2 tsk soda, blandas i 4 kkp vetemjöl
2 msk salt
1½ kkp lingonsylt
1,75-2 kg rågmjöl

Blanda allt till en stadig deg. Låt jäsa i 6 timmar.
Baka ut på en ugnsplåt. Låt jäsa ytterligare 1 timme, övertäckt.
Gräddas i 150 grader i 3 timmar.
Smörjes innan och under gräddningen med starkt kaffe blandat med socker.
Tas ur formen, läggs på smörpapper, linda in i kökshanddukar.
Får stå till följande dag.
8 limpor av en plåt.

Definitivt värt varenda timme det tar att göra limporna! Den är supergod :)


Inga kommentarer: