torsdag 5 december 2013

5 december
Idag vill vi berätta för er om Malabrigo yarns. Företaget verkar i Uruguay. Garnen handfärgas, resultatet är inget annat än strålande! Ytan på garnen är levande, färgerna djupa och intensiva. Vi har äntligen fått in de garn till Garnstugan, som vi beställde i somras. Vilken leverans, helt underbar!

Först ut är Malabrigo Sock. Trots namnet innehåller inte garnet nån förstärkning så till sockor är det inte det hållbaraste alternativet. Du kan sticka större plagg utav garnet, kom då bara ihåg att använda två härvor växelvix så det inte blir ränder i tyget. Ingen härva är den andra lik iom att de handfärgas. Jag har själv använt Sock till sjalar och tröjor, en ren fröjd att sticka och sen bära! Garnet är otroligt mjukt, känns behagligt mot huden. Ett nystan på ~400 meter ger dig en lite mindre sjal. Om du inte hinner sticka en julklapp utav garnet så här innan jul så är detta en perfekt julklapp till alla som stickar och älskar garn! Garanterat en uppskattad julklapp.Andra kvalitén som vi fick in, är Arroyo. Detta är en ny bekantskap, även för mig. Även dessa härvor är minst lika vackra, färgerna djupa och lika mjukt som Sock. Med lite på 300 meter per härva kan du sticka en mössa eller ett par vantar utav en härva. Jag kommer själv att provsticka detta garn i helgen, har planer på en mössa, så jag kan redogöra mer om garnet vid ett senare tillfälle.

Alla dessa garn finns nu att beställa i Garnstugan. Om du är lite osäker på vad du kunde sticka utav garnet finns här, på Malabrigo yarns hemsida, en hel hop med gratismönster, bara att ladda hem och börja sticka!


Inga kommentarer: